Infant Bacterial Therapeutics AB utser Marie-Louise Alamaa till ny CFO
July 13, 2021

Infant Bacterial Therapeutics AB (publ) tillkännagav idag att Marie-Louise Alamaa har utsetts till Chief Financial Officer (CFO) från och med den 16 augusti 2021. Hon kommer att ingå i företagets ledningsgrupp och rapportera till VD.

Marie-Louise har en gedigen finansiell bakgrund med stor bredd. Hennes tidigare positioner inkluderar Interim CFO på det börsnoterade läkemedelsutvecklingsbolaget Egetis Therapeutics AB, CFO på Index Invest International AB, olika seniora finansiella positioner hos Crucell Sweden AB (tidigare SBL Vaccin AB) samt senior konsult på det börsnoterade spelutvecklingsbolaget Stillfront Group AB.

Hon har en MBA från Uppsala universitet och Stockholms universitet, med inriktning mot redovisning och revision.

Marie-Louise tar över efter Michael Owens som är interim CFO fram tills hon tillträder tjänsten.

"Det är ett nöje att välkomna Marie-Louise till IBT. Hon har en stark meritlista och en gedigen finansiell kompetens som även omfattar vad som krävs av svenska bolag med verksamhet i utlandet. Hennes erfarenhet från alla områden inom CFO-funktionen kommer att vara väsentlig för IBT.”, säger Staffan Strömberg, VD för IBT.

”Jag är givetvis väldigt glad för utnämningen. Jag tror starkt på IBTs läkemedelskandidater och ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Staffan och hans team”, säger Marie-Louise Alamaa.

Om Infant Bacterial Therapeutics AB

Infant Bacterial Therapeutics AB (publ) (“IBT”) är ett läkemedelsföretag med en produkt i klinisk utvecklings fas III, vars vision är att utveckla läkemedel som påverkar spädbarns mikrobiom och därigenom kunna förebygga eller behandla sällsynta sjukdomar som drabbar spädbarn.

IBT är för närvarande inriktat på att utveckla läkemedelskandidaten IBP-9414 som syftar till att förebygga nekrotiserande enterokolit (”NEC”) samt att förbättra så kallad feeding tolerance hos för tidigt födda barn. IBP-9414 innehåller Lactobacillus reuteri som aktiv substans, vilket är en human bakteriestam som återfinns naturligt i bröstmjölk. I portföljen finns även ett ytterligare projekt, IBP-1016, för behandling av gastroschisis, en allvarlig och sällsynt sjukdom som drabbar spädbarn. Genom utvecklingen av dessa läkemedel har IBT möjlighet att tillfredsställa medicinska behov där det idag inte finns några tillgängliga behandlingar.

Infant Bacterial Therapeutics AB (”IBT”) är ett publikt bolag med säte i Stockholm. Bolagets aktier av serie B handlas på Nasdaq Stockholm, Mid Cap (IBT B).

För mer information, vänligen kontakta

Staffan Strömberg, VD
Infant Bacterial Therapeutics AB
Bryggargatan 10
111 21 Stockholm
Telefon: +46 70 477 04 73
info@ibtherapeutics.com
www.ibtherapeutics.com

Offentliggörande
Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 13 juli 2021, klockan 17:00 CET.